Fra media
/
8.8.2023
/
Siv Rydheim

Statsminister Erna Solberg om Hurdalsjøen Recoverysenter

Erna Solberg

18. august 2020 ble Recoveryakademiet og Hurdalsjøen Recoverysenter omtalt av statsminister Erna Solberg på Høyres gruppekonferanse, der hun anbefalte politiske partier på venstresiden om å se  Helene sjekker inn i forbindelse med motstand mot Fritt behandlingsvalg.

Opptaket ligger på hoyre.no 33 minutter ut i sendingen.

Det statsministeren sier i talen om Hurdalsjøen Recoverysenter er følgende:
Jeg tror mange her husker Tonje, som stilte opp for fritt behandlingsvalg i valgkampen i 2017. Hun fortalte sin historie til meg og til veldig mange andre. Det gjorde et sterkt inntrykk å høre henne si at fritt behandlingsvalg var grunnen til at hun var i live. Før sommeren, så jeg Tonje på TV, når Helene sjekket inn på Hurdal Recoverysenter. Nå var Tonje i jobb som erfaringskonsulent i det samme tilbudet som hjalp henne tilbake til å mestre livet. Et tilbud som bare er der fordi vi har innført fritt behandlingsvalg. Så jeg håper at alle de på venstresiden, som har tenkt å fjerne fritt behandlingsvalg, setter seg ned, ser på NRK og ser episoden av Helene sjekker inn på Hurdal Recoverysenter. Da skjønner de kanskje at vi trenger ulike behandlingstilbud og ulike ideer for å hjelpe de som har utfordringer. Ikke minst for de som har psykiske lidelser, eller innenfor rusomsorgen. For det er jo sånn at de som har størst utfordringer i livet trenger mest av alt å bli lyttet til i behandlingsløpet.

Om fritt behandlingsvalg på Helsedirektoratets nettside.

For eller imot Fritt behandlingsvalg?

Her er tall fra 2011, sitat:
Aarre, som er avdelingssjef ved Nordfjord psykiatrisenter, viser i et intervju på nettsiden rop.no til 2011-tall for norsk helsevesen. Distriktspsykiatriske sentre (DPS) og sykehus tar seg ifølge tallene svært ulikt betalt:

Døgnpris sykehus: 11 106 kroner
Døgnpris DPS: 6 583 kroner

Referert fra sak fra NAPHA.no

Døgnprisen gjennom fritt behandlingsvalg, som refunderes til Hurdalsjøen Recoverysenter, er til opplysning for tiden kr 4300.Døgnprisen ved offentlige sykehus har neppe gått ned fra 2011 til 2020?

Argumentene fra noens side om at det koster samfunnet for mye, og at private «gjør penger på» virksomheten, henger vel ikke på greip?

Det er antagelig ikke å ta hardt i å si at det koster samfunnet 1/3 når mennesker velger behandling hos oss framfor et offentlig sykehus. De personene som er hos oss, har selv valgt å komme hit.

Vil du vite mer om hvordan man kan søke seg inn til Hurdalsjøen Recoverysenter, se vår veilieder til innsøkning her.
Henvendelser kan sendes via vårt kontaktskjema. Det finner du her.