Mikroblogg
/
8.8.2023
/
Siv Rydheim

I fyr og flamme

Hans Martin Ildgo Lyche, privat foto

Mikroblogg av Hans Martin Ildgo Lyche

For et år siden var jeg i fyr og flamme. Endelig et recoveryorientert tilbud innenfor psykiatrien som jeg hadde vært på jakt etter en god stund.

Da jeg snakket med min daværende behandler var vedkommende veldig skeptisk, men etter en telefonsamtale med Hurdalsjøen Recoverysenter, avd. Haraldvangen, så var hun overbevist. Henvisningen ble sendt, og allerede 14. juli reiste jeg oppover. Spent, stressa og med masse motivasjon. Jeg er ikke imot psykofarmaka, så lenge behandlerne faktisk tar det store ansvaret det er å ha pasienter som står på denne type medikament/er. Gleden var derfor stor for å komme til et sted som hadde forståelse for dette. 16/11-20 sjekket jeg ut. Da hadde jeg redusert min medisin med nesten 1/3. Det beste av alt er at jeg i skrivende stund fortsatt er stabil.

Om du tror at behandlingen ved Hurdalsjøen Recoverysenter er en quick fix, da tør jeg å påstå at det ikke er det rette stedet for deg. Ikke på nåværende tidspunkt. Jeg kom dit for nedtrapping, så jeg uttaler meg på grunnlag av det, men igjen. Det finnes ikke noe så enkelt som en eller flere kjappe løsninger for psykiske helseproblemer. Om du har funnet dem, så vil jeg tillate meg å si at de kommer til å møte deg i «døra», og med full styrke. Det er min erfaring. Har også lært TTT. Ting Tar Tid.

Det var beinhardt arbeid. Selv så jeg på hverdagene som jobb. Startet med medisiner, frokost, morgensamling, IMR, lunsj, trening og deretter middag. Så hadde jeg «fri» resten av tiden, med kveldsmat til slutt. Nedtrapping er tøft. Det skjedde mye på de fire månedene jeg var der. I skrivende stund har jeg vært hjemme i 6 måneder. Jeg var så streng med meg selv til tider at jeg fikk beskjed om å ta «fridager.» Er du innstilt på hard jobbing både psykisk, men også fysisk?  Da kan Hurdalsjøen Recoverysenter være riktig.

For min del er jeg evig takknemlig for at NRK og Helene sjekket inn. Hvis ikke, hadde jeg fortsatt hatt det mye tøffere enn i dag. De siste 10 månedene har vært en utrolig reise for meg. Alt i alt positivt, men også perioder hvor det har vært veldig tøft.

Så igjen. Du må være klar. Om du vet med deg selv at du kommer til å grave deg under dyna da er ikke Hurdalsjøen Recoverysenter stedet for deg enda, men forhåpentligvis på sikt.

Jeg er sjefen i mitt liv, og må og skal derfor gjøre hovedjobben selv. Andre kan støtte meg, men skal ikke leve livet mitt for meg. Heldigvis. Det er mange gode støttespillere blant personalet, men de «syr» ikke puter under armene på deg. Dem kan være strenge og virke urettferdige, men det er også mye nestekjærlighet og omsorg i det. Man får også varme ord og klemmer når man trenger, men også har gjort seg fortjent til det.

Tusen takk til alle for at dere har bidratt til det livet jeg har i dag. Veien er bratt, men lettere. Planen er videre nedtrapping. Mulig at jeg derfor kommer tilbake. Vil få tilføye tilslutt at hovedjobben begynner den dagen du skrives ut. Da skal man bruke det man har lært og sette det sammen for å skape sin nye tilværelse som en bedre utgave av seg selv.

PS: Det aller beste for meg personlig bortsett fra økt livskvalitet er alle vennskapene jeg fikk.

Hans Martin Ildgo Lyche, 21. mai 2021

Kommentar fra Siv Helen Rydheim til mikrobloggen og noe ekstra informasjon:

Recoveryprosesser er alltid en personlig reise. Hos oss gir vi muligheter til å bestemme farten selv fordi ingen andre enn den det gjelder kan finne sine egne mål med oppholdet og med livet videre.

Vil du vite mer om innholdet i behandlingen vi tilbyr, så les gjerne denne saken publisert på Mad in Norway.

Vi takker så mye for denne tilbakemeldingen, og ønsker alt mulig godt på veien videre! Vi ber om at ingen kontakter Hans Martin Ildgo Lyche direkte på sosiale medier med spørsmål om Recoveryakademiet og Hurdalsjøen Recoverysenter, men at dere tar kontakt med oss ved Recoveryakademiet.

Her er lenke til kontaktinformasjon.